;

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Κυριακή των Αγίων Πάντων


Την Κυριακή των Αγίων Πάντων 23.06.2019 στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό, τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας κ. Σιλβέστρου (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας). 
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος έχει σχέσεις με την Πάτρα καθώς έχει υπάρξει συμφοιτητής με διάφορους κληρικούς της Μητροπόλεως μας στην Θεολογική Σχολή των Αθηνών από την οποία έχει αποφοιτήσει. 
Είναι γνώστης εκτός της λουγκαντικής γλώσσας, της ελληνικής και της αγγλικής. Είναι γεννημένος στην Καμπάλα της Ουγκάντας το έτος 1982, εκάρη μοναχός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κυρίλλο στήν Ι.Μονή Παναγίας Σκιαδενής Ρόδου, χειροτονήθηκε δε Διάκονος στις 8/9/2013 και Πρεσβύτερος στις 8/9/2014, από τον ίδιο Μητροπολίτη. Κατόπιν προσκλήσεως της Α.Θ.Μ. μετέβη εις την Αλεξάνδρεια το 2015, λαμβάνων το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου του Αλεξανδρινού Θρόνου και εντάχθηκε στόν Ιερό Κλήρο της Πατριαρχικής Αυλής. Διετέλεσε εφημέριος στήν Πατριαρχική Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στήν Αλεξάνδρεια, ως επίσης Αρχειοφύλαξ και υπεύθυνος του Ληξιαρχείου. Την 26η/11/2018 κατόπιν προτάσεως της Α.Θ.Μ., εξελέγη υπό της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος της νεοϊδρυθείσης Επισκοπῆς Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας. Την 16η/12/2018 χειροτονήθηκε από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, κ. Θεόδωρο.